Весною економічних агентів в Україні охопила хвилю оптимізму Які економічні результати цієї відлиги? Огляд від аналітика Олексія Блінова

Лященко зазначила, що у 2021 році на ринку IT було дуже складно знайти фахівця, який володіє потрібними навичками та має “адекватні зарплатні очікування”. В опитуванні брали участь як IT-фахівці, які зараз в Україні, так і виїхали за кордон після початку повномасштабної війни з РФ. Усі зарплати вказані у доларах США після сплати податків (чистими).

як змінилися зарплати в digital у 2021

Насамперед це торкнулося спеціалістів рівня Middle (з $1300 до $1900) та Senior (з $3000 до $3500) і меншою мірою лідів (з $3400 до $3500). Але клієнти уже бачать, що компанія — не лише традиційний консультант і перепродувач ліцензій програмного забезпечення. Експертка зазначає, що зараз ми спостерігаємо зрушення, які мають на меті розв’язати і врегулювати ці питання та прибрати роботу через ФОПів. Тобто поступово, до 2025 року, цю схему спробують змінити. Системні адміністратори заробляють менше за своїх колег у IT-сфері. Senior System Administrator отримує в середньому $1400.

Ключові поїнти

Навіть попри важкий березень, індустрія забезпечила близько $2 млрд експортних надходжень у першому кварталі 2022 року. За результатами літнього опитування DOU, за перше півріччя 2021-го зарплати українських IT-фахівців зросли на 20%, а зарплати решти фахівців у галузі — на 18%. Представляємо третю аналітику щодо зарплат — цього разу про проджект-менеджерів, ейчарів, девопсів та інших ІТ-фахівців.

як змінилися зарплати в digital у 2021

«Ми чули від замовників, що купуючи нове ПЗ, вони хочуть отримати більше, ніж просто цифрову трансформацію. А тому потрібен хтось, хто розуміє, який технологічний шлях буде найкращим саме для них, та зможе допомогти їм досягти найкращих результатів. Наприклад, зменшити операційні витрати у хмарі», — пояснює комерційний директор SoftwareOne Україна Андрій Рачок. Найбільше річне зростання зарплат у відсотках у Вінницькій області – на 26,3%, найменш зросли заробітки у Київській області – на 15,7%. В решті областей зарплати збільшились від 16,8% у Донецькій області до 26,1% у Миколаївській. Реальна заробітна плата— це кількість товарів і послуг, яку можна придбати на номінальну заробітну плату; по суті то є купівельна спроможність номінальної заробітної плати.

найкращих роботодавців воєнного часу

Відновили пошук фахівців як стабільні бізнеси, так і проєкти на стадії запуску. Сервісні компанії також звітують про поступове відновлення контрактів. У найкращій ситуації опинилися спеціалісти рівня сеньйор, керівники команд. У гіршій ситуації зараз перебувають джуніори, оскільки команди сфокусувалися більше на тому, щоб стабілізувати бізнес, а не масштабуватися та розвивати молодих спеціалістів. Але робота ІТ-компаній влаштована таким чином, що завдання для джуніорів там є завжди, тому з подальшим відновленням індустрії зʼявлятимуться все більше вакансій. Зарплати розробників зросли в середньому на 20%, ідеться в дослідженні DOU.ua.

як змінилися зарплати в digital у 2021

Але фінансовий експерт Василь Матій вважає, що цей індекс не відображає справжньої ситуації в Україні. Коли та на яку зарплату можуть очікувати українці, читайте на 24 каналі. Мова грошей Єврооблігації — облігації, переважно в іноземній валюті.

Які заробітки враховує статистика

Також істотний дефіцит зафіксовано серед DevOps-інженерів і frontend-розробників. Лященко зазначила, що в 2021 році на ринку IT було дуже складно знайти фахівця, який володіє потрібними навичками і має “адекватні зарплатні очікування”. Серед найчисленнішої групи спеціалістів — UI/UX-дизайнерів — активно зростали зарплати у Senior (з $2300 до $3000), Lead (з $3400 до $3800) та Junior (з $570 до $700). Зростання не торкнулося Middle (зниження з $1412 до $1300). Усі зарплати вказано в доларах США (за курсом міжбанку), «чистими» (після сплати податків).

  • Динаміку росту мінімальної зарплати в доларах можна побачити на графіку.
  • «Бізнес більше платить за результат», – говорить керівний партнер Boyden Ukraine Олексій Долгіх.
  • Тобто ти добре знаєш свою спеціалізацію, але паралельно вивчаєш суміжні сфери.
  • Верифіковану банком інформацію про продукти та послуги можна подивитись на офіційному сайті відповідного банку.
  • За оцінками ДПС, касовий апарат знадобиться 10% або 150 тис підприємців, з яких понад 50 тис уже використовують РРО.
  • Автомобіль перестав бути предметом розкоші та став звичайним засобом пересування.

Наразі дохід від продажу одного об’єкта на рік не оподатковується, а продаж другого і наступних оподатковується за ставкою 5%. Це дозволяє забудовникам https://wizardsdev.com/news/it-yak-sposib-shitty-yak-spilnyu-informaciyny-proekt-portaly-informator/ оптимізувати витрати, продаючи квартири фізичним, а не юридичним особам. На 2022 рік заплановано 12 етапів підвищення пенсій для різних категорій.

Як пришвидшити розмінування. Кейси компаній FMC Україна та The HALO Trust, які допомагають державі вирішити цю проблему

ВВП та випуск ключових галузей у четвертому кварталі 2022 року – першому кварталі 2023 року, % до відповідного періоду 2021 року. При використанні матеріалів сайту обов’язковою умовою є наявність гіперпосилання в межах першого абзацу на сторінку розташування вихідної статті із зазначенням бренду видання AIN.UA. Матеріали з позначками «Новини компаній», «Анонси», «Акції», «Блоги» та PR публікуються на правах реклами. Чому зростає віртуальна валюта та скільки ЕП заробила на цьому, чи важко вивести прибуток, отриманий від продажу криптовалюти, та з якими складнощами доведеться зіткнутися?

Державі варто вкладати гроші у розвиток економіки – тоді підвищення зарплати стане природним наслідком, а не ініціативою, яка несе більше загроз, ніж користі. Мінімальна зарплата в Україні – одна з найнижчих у світі. Але через постійну ротацію влади, непослідовність реформ та інші чинники, в України немає змоги стрімко підвищити зарплату.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *